З архіву ПУ. Тука розповів про реакцію ЗСУ на висловлювання Кучми у Мінську (відео)

Українські військові на Донбасі будуть відповідати на обстріли терористів "Л/ДНР" навіть у разі отримання наказу не стріляти у відповідь.

Георгій Тука

Таку думку в ефірі ObozTV висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука. Він прокоментував слова глави української делегації на переговорах з врегулювання ситуації на Донбасі Леоніда Кучми про те, що ЗСУ не повинні стріляти у відповідь на обстріли противника, передають Патріоти України 10 червня 2019 року.

Заступник міністра нагадав, що раніше вже були спроби заборонити ЗСУ відповідати на обстріли. "Але коли у наших хлопців є велика небезпека для їхнього життя, а я, наприклад, командир артилерійської бригади і маю наказ не відкривати вогонь, а мені по рації постійно йде доповідь моїх друзів, що їх там зараз знищують. Вибачте, я що нелюдь, що я буду дотримуватися цих наказів, щоб моїх братів знищили? Я звісно буду гатити, щоб припинити вбивство моїх друзів", – зазначив він.

На уточнююче запитання, ігнорували б українські військові наказ головнокомандуючого не відповідати на обстріли, Тука відповів: "Я в цьому переконаний".

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...