З архіву ПУ. У Кремлі видихнули з полегшенням: На Росії помер головний носій таємниці загибелі "Курська"

Віце-адмірал пішов з життя 19 жовтня 2019 року. У листопаді йому виповнилося б 70 років.

Михайло Моцак

У Санкт-Петербурзі (Росія) після тривалої хвороби помер віце-адмірал Михайло Моцак, який керував рятувальними роботами під час катастрофи підводного човна "Курськ", передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Михайло Моцак керував операцією з порятунку екіпажу підводного човна К-141 "Курськ". У серпні 2000 року загинув весь особовий склад – 118 осіб. Віце-адмірала Моцака і капітана 1-го рангу Тесленка слідство назвало винними в тому, що на флоті не проводилося належних тренувань, через що порятунок екіпажу почався надто пізно.

Після скандального розслідування і відставки Моцак працював помічником повноважного представника президента РФ у Північно-Західному федеральному окрузі. Згодом він став генеральним директором приватної компанії з будівництва кораблів.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...