З архіву ПУ. В Алжирі розбився "не имеющий аналогов в мире" російський Су-30, льотчики загинули

В Алжирі розбився Су-30

В Алжирі розбився багатоцільовий літак російського виробництва Су-30 МКА місцевих Повітряних сил, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters. В результаті авіакатастрофи, що сталась ввечері 27 січня 2020 року, загинуло обидва льотчики.

Подія сталась в 500 км на схід від столиці Алжиру у провінції Уум-ель-Буаги. Президент Алжиру Абдельмаджид Теббоун підтвердив загибель двох пілотів. Він заявив, що літак Су-30 був навчальним.

Рештки алжирського Су-30 МКА після падіння Фото: alg24.net

За даними з відкритих джерел, загалом в Алжирі у складі Повітряних сил знаходилось 44 багатоцільових літаки Су-30 МКА, які були поставлені в рамках угоди підписаної в 2006 році.

Останні 6 літаків були отримані в 2018 році.

Су-30 МКА – це двомісний багатоцільовий винищувач покоління 4+ російського виробництва. Він створений на базі багатоцільового винищувача Су-30 та призначений для заміни Су-27 та Су-24.

Нещодавно літаки Су-30 СМ були отримані Білоруссю, загалом це вже 4 повітряні судна на озброєнні ВПС Білорусі.

Версія для Білорусі відрізняється встановленням західного обладнання французької фірми Thales. Мова йде про індикаторі на фоні лобового скла – Thales HUD 3022, також на білоруських Су-30СМ встановлені одновісні лазерні гіроскопи та багатоцільові рідкорісталічні дисплеї.

На озброєнні Повітряних сил Алжиру також перебувають бомбардувальники Су-24МК, що були модернізовані в Росії та поставлені у 2000-х роках.

Су-24МК доставка в Алжир – вивантаження з Ан-124

Су-24МК на озброєнні ВПС Алжиру

Су-24МК на озброєнні ВПС Алжиру

Точно відомо про втрату Су-24МК 13 жовтня 2014 року під час виконання планових польотів. Також 21 лютого 2019 року ВПС Алжиру втратили літак-розвідник Су-24МР (бортовий номер KG-93). В обох випадках екіпажі літаків загинули.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...