З архіву ПУ. "В Україні було краще": Отаман Акімов, який отримав медаль від Путіна, просить Київ звільнити Крим (відео)

Сергій Акімов назвав Крим "нейтральною державою", а також порівняв з невизнаними "ЛДНР".

Сергій Акімов. Фото: Радіо Свобода.

Наближається 6-та річниця анексії українського Криму. З цього приводу висловився отаман Сергій Акімов, який брав активну участь у захопленні півострова. Він заявив, що при Україні було набагато краще, передають Патріоти України 25 лютого 2020 року.

Акімов, який отримав медаль від Володимира Путіна "За повернення Криму", поскаржився, що Крим так і не став повноцінною Росією. "На сьогоднішній день Крим не в Росії, виходить. Тому що ті закони, які нам говорять по телевізору, вони ніякого відношення до Криму не мають", - заявив колаборант.

Він назвав Крим "нейтральною державою", а також порівняв з невизнаними "ЛДНР". "Це третя, п'ята "республіка"... Жодного відношення до тієї Росії вона не має. Так, ми чуємо, будуються мости і щось ще. Але для жителів Криму нічого не робиться. Ми поміняли шило на мило! У нас кажуть , що Крим "повернувся додому". Я не побачив цього. Поки просто прийшла Росія", - заявив отаман.

Він поскаржився, що рівень корупції при РФ виріс в рази. "Зараз це (хабарництво - ред.) зросло в рази, тільки зараз можеш віддати гроші і не отримати того результату, який хочеш", - уточнив Акімов. Він назвав анексію "державним переворотом". "У 2014 році насправді нічого не вийшло. Ті ж політики сидять, те ж саме відбувається, що було при Україні, тільки набагато більш жорсткіше ... Чесно кажучи, коли була Україна, (...) держава була більш людяною", - уточнив кримський активіст. Він також дав пораду Києву, як повернути собі Крим. Для цього, з його слів, Україні потрібно говорити з кримчанами. Акімов запевняє, що сьогодні думка кримчан про РФ дуже сильно змінилася.

Джерело: Крим.Реалії

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...