З архіву ПУ. В Україні різко відреагували на повернення Росії в ПАРЄ: ''Помножили на нуль'', - Заліщук (відео)

Глави МЗС країн-учасниць Ради Європи перекреслили п'ятирічну роботу з протидії Росії своєю заявою про необхідність допустити РФ до виборів генсека Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Таку думку висловила в ефірі ObozTV народний депутат України від БПП Світлана Заліщук, передають Патріоти України. За її словами, ПАРЄ "робить крок назад".

Депутат уточнила, що поки повернення всіх повноважень російської делегації не проголосовано Парламентською асамблеєю, вони не можуть повернутися.

При цьому Заліщук допустила позитивне для Кремля голосування в ПАРЄ, яке можна очікувати вже в червні. "Це цілком можливо, ми бачимо, що більшість міністрів у Раді Європи проголосували за цей механізм", – заявила нардеп.

Заліщук назвала рішення глав МЗС країн-членів Ради Європи "величезним кроком назад з точки зору міжнародної коаліції для протидії російській агресії".

Депутат нагадала, що в ПАРЄ було схвалено близько 20 резолюцій щодо Росії, "де була чітка прив'язка до Мінських угод". "І сьогоднішня позиція, що Мінські угоди не мають нічого спільного з резолюціями в ПАРЄ, є абсолютним абсурдом... Була позиція Міністерства закордонних справ. Міністр зазначає, що німці, голландці, французи, які підтримують такі зміни в Раді Європи, голосували за ці резолюції. Сотні їхніх депутатів, які є учасниками Парламентської асамблеї, проголосували за ці резолюції, а сьогодні їм міністри кажуть – всі ці 20 документів більше не мають жодного значення. Помножили на нуль п'ятирічну роботу ПАРЄ", – обурилась вона.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...