З архіву ПУ. Велика війна з Росією: "Вони зможуть вражати наші цілі, навіть не перетинаючи кордон", - Смешко

Якщо РФ вирішить застосувати проти України авіацію, їй не потрібно буде навіть перетинати російсько-український кордон. У 1999 році операцію в Югославії виграли взагалі без наземного компонента. Про це в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" заявив Ігор Смешко, який очолював СБУ в 2003-2005 рр., , зазначають Патріоти України.

"В Югославії в 1999 році операція була виграна без наземного компоненту. Якщо буде застосовано з боку Росії космічно-авіаційний компонент, вони зможуть вражати наші цілі, навіть не перетинаючи кордон російсько-український. І ми до цього часу не розумієм, що війна може бути не просто позиційна, як зараз. А вона може бути із застосуванням тих сил і засобів, де наша протиповітряна оборона може не витримати", - сказав Смешко.

Він нагадав, що Росія зараз здійснює перевірку боєготовності військ на кордоні з Україною.

"Все угрупування розвернуто, причому розвернуто з трьох напрямків. Всі військові навчання вже проведені. Укомплектовано, ешелоновано", - сказав він.

На жаль, сподіватися на те, що ОБСЄ в даному випадку чимось нам допоможе - це наївно, тому що ця організація історично не втручається у військовий конфлікт, вона фіксує", - додав Смешко.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...