З архіву ПУ. "Віджали" ГЕС і продали електроенергію: Глава СБУ Баканов виявився причетним до гучної кримінальної справи

Зараз справу "поховано" в Кагарлицькому районному відділі Нацполіції в Київській області.

Іван Баканов. Фото: Ліга.net.

Дві фірми дружини нинішнього глави Служби безпеки України Івана Баканова Оксани Лазаренко фігурували у кримінальній справі, що стосується виведення Богуславської і Дибинецьких ГЕС у приватну власність. Про це свідчить постанова Солом'янського райсуду Києва від 8 червня 2011 року, передають Патріоти України.

За деякими даними, безпосередньо сам Баканов також був фігурантом розслідування кримінальної справи №637 про розкрадання 3,8 млн грн підконтрольними йому компаніями "Енерготек" та "Екоінвест" (за ч.5 ст. 191 КК України). Розслідував цю справу слідчий відділ ГУ СБУ в Києві та Київській області.

До виведення Богуславської і Дибинецьких ГЕС нібито причетний колишній партнер Баканова Олександр Бєляєв, дружина якого – Світлана Бєляєва – керувала компанією "Екоінвест". Як стверджували слідчі, саме "Екоінвесту" чиновники Київобленерго за домовленістю зі співробітниками ФДМУ в подальшому продали устаткування ГЕС.

"Афера" тривала з 2008 до 2010 року. І крім крадіжки майна, також за інформацією слідства, в цей час була незаконно продана електроенергія, вироблена двома ГЕС, на суму 2,6 млн гривень. Надалі кримінальну справу №637 від СБУ нібито було передано в МВС для закриття. Джерела стверджують, що так і сталося – тепер справу "поховано" в Кагарлицькому районному відділі Нацполіції в Київській області.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...