З архіву ПУ. Вода для Криму: РФ хоче змусити Україну відновити водопостачання на окупований півострів

Росія незабаром почне активно піднімати питання про постачання Україною води в окупований Крим. Тим більше, що в Сімферополі, за оцінками, води залишилося максимум на 90-100 днів.

Про ймовірні плани Кремля повідомляють журналісти, посилаючись на інформоване джерело в Офісі президента України, передають Патріоти України 10 лютого 2020 року з посиланням на Апостроф.

Згідно з тією інформацією, Росія періодично піднімала тему водопостачання півострова, але під впливом Європи взяла паузу. «Відновлення поставок води в Крим піднімалося російською стороною неодноразово, в тому числі, дана вимога звучала, коли обговорювалися умови продовження Нормандського формату. Тоді під тиском наших європейських партнерів Путіна вдалося осадити», - розповіло джерело.

Тепер Росія відчула ситуацію, що змінилася і, швидше за все, буде використовувати її в своїх інтересах. «Зараз про воду заговорили знову. І є підозра, що тепер Кремль буде педалювати цю тему набагато більш наполегливо», - додав він.

Щось готується? ПВК "Вагнер" скуповує в Узбекистані вантажні Іл-76 та переганяє до Африки

неділя, 28 квітень 2024, 12:28

Протягом останніх місяців ПВК "Вагнер" скуповує радянські важкі військово-транспортні літаки Іл-76, які десятки років перебували на зберіганні в Ташкенті, та переганяє їх до Центральноафриканської Республіки. Про це повідомляє Sota, передають Патріоти ...

Почалася істерика: Росія погрожує ексглаві МЗС Литви за пост про Керченський міст

неділя, 28 квітень 2024, 12:25

Перший заступник постійного представника Росії в ООН Дмитро Полянський у неділю, 28 квітня, відреагував на пост колишнього міністра закордонних справ Литви, нині посла країни в Швеції Лінаса Лінкявічюса щодо Керченського (Кримського) мосту, заявивши, щ...