З архіву ПУ. Втрачаємо шоколад: Росія відібрала в України відому кондитерську фабрику

Сбербанк Росії відсудив кондитерську фабрику АВК, яка розташована в окупованому Донецьку.

Зокрема, Господарський суд Донецької області задовольнив позов російської фінустанови та в рахунок погашення заборгованості "АВК" на 56 млн доларів вирішив звернути стягнення на нерухоме майно, що належить українській компанії, передають Патріоти України 20 червня 2019 року з посиланням на Finbalance.

Зокрема, йдеться про цілісний майновий комплекс площею 22,2 тис кв.м, який розташований за адресою м. Донецьк, вул. 1-а Олександрівка, 9д. Таку ж адресу має кондитерська фабрика "АВК" в окупованому місті.

Звернення стягнення на майно має відбутися шляхом продажу через прилюдні торги, в межах процедури виконавчого провадження за ціною продажу на рівні, не нижчому за звичайні ціни на цей вид майна на підставі оцінки, проведеної суб`єктом оціночної діяльності під час здійснення виконавчого провадження, - зауважується у судовому рішенні.

Кінцевими бенефіціарами кондитерської фабрики АВК є Володимир Авраменко та Валерій Кравець.

За словами Авраменка, до 2014 року 70% доходів АВК припадали на російський ринок, на ньому група займала 6% ринку шоколадної продукції. Після введення Москвою ембарго у 2014 році цей ринок був повністю втрачений. Також були втрачені дві третини виробничих потужностей у Донецьку й Луганську.

У 2016 році бізнесмен констатував, що кредиторами компанії є фінустанови країни-окупанта і переговори з ними вести складно.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...