З архіву ПУ. З благословіння Х*йла: ЗАЗ розгорнув виробництво російських автомобілів, - ЗМІ

Найбільший у Росії виробник автомобілів "АвтоВАЗ" почав повномасштабний наступ на український ринок. На Запорізькому автомобілебудівному заводі напередодні 2020 року розпочалося виробництво російських автомобілів Lada, повідомляють Патріоти України з посиланням на Главком.

ЗАЗ належить корпорації "Укравто" бізнесмена Таріела Васадзе. Також Васадзе є засновником та співвласником "УкрАвтоВАЗу" - компанії, яка є офіційним імпортером автомобілів Lada в Україні. В прес-службі "Укравто" не стали спростовувати факт розгортання виробництва російських автомобілів.

"Вже багато років йдуть переговори з різними виробниками. В існуючій нестабільній ситуації прийти до якихось фінальних домовленостей не вдалось. Зараз вирішуються робочі питання, проводиться тестування технологічних можливостей виробництва ЗАЗу, аудит якості. Після завершення всіх необхідних процедур підготовки та висновків аудиту можна буде говорити про певні деталі", – відповіли виданню в прес-службі "Укравто".

Те, що зараз виробництво перебуває у тестовому режимі, підтвердив і один з дилерів "Лади". За його словами, до салонів вже завезли пробну партію Lada Largus (бюджетний універсал, збудований на базі Renault Logan), зібрану в Запоріжжі. В автосалоні переконані, що й далі будуть отримувати "Лади" вітчизняного виробництва.

Видання нагадує, що у 2017 році російський бренд почав позиціонуватись як одна з марок групи Renault. А вже наступного року французи зустрілися з тодішнім прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Він стверджував, що Renault зацікавлена у виробництві в Україні. Але ніякої конкретики за цим не було. Французи, у свою чергу, взагалі не коментували цю зустріч.

Наступні новини про Renault, пов'язані з виробництвом в Україні, з'явилися вже восени цього року. Українські ЗМІ повідомили, що в Запоріжжі можуть почати збирати кросовер Renault Arkana. Проте, ця інформація так і не підтвердилася. Але в "Укравто" визнали, що ведуть переговори про спільний проект з Renault.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...