З архіву ПУ. За "бідного кума" замовили слово: Якби не Меркель, Медведчук не відігравав би жодної ролі в обміні полоненими

Роман Безсмертний заявив, що Віктор Медведчук отримав провідну роль у звільненні полонених з подачі канцлера Німеччини.

Роман Безсмертний. Фото: газета "Місто".

Колишній представник України в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний заявив, що Віктор Медведчук отримав провідну роль у звільненні полонених з подачі канцлера Німеччини Ангели Меркель. Про це він заявив в інтерв'ю програмі "Що це було", інформують Патріоти України 12 вересня 2019 року.

"Якби не Меркель у цьому процесі, Медведчук би з самого початку ніякої ролі там не грав. Це вона за наводкою Путіна інкорпорувала Медведчука в цей процес, а Порошенко цей пас прийняв. Чому він це зробив - це питання до самого Петра Олексійовича. Більше того, за його власною вказівкою Медведчук був на зв`язках з СБУ, зокрема з Василем Грицаком", - заявив він.

Безсмертний зазначив, що Медведчук не брав участі в цьому обміні полонених. "Поява Медведчука в будь-якому процесі супроводжується двома речами - "порятунком" і бізнесом", - наголосив Безсмертний.

"Обмін полоненими я не вважаю ні перемогою, ні зрадою, а вважаю це щастям сімей, до яких повернули дітей, синів, батьків, чоловіків тощо. Для країни це теж ні зрада, ні перемога, а просто щастя сімей", - зазначив Безсмертний.

Коментуючи роль Зеленського в обміні політв'язнів, Безсмертний сказав: "Я за об`єктивність оцінки. За часів президентства Порошенка теж було звільнено майже три тисячі людей і не помічати цього не можна. Хочу вам сказати одну річ - якби не два аргументи - арешт і доставка Цемаха та його свідчення - цього б звільнення не було. Адже він дав серйозні наводки, які формалізували те, про що говорилося на аналітичному рівні".

Джерело: 24 канал

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: