З архіву ПУ. "Заткнуть за пазуху" турецькі "Байрактари": У Росії випробовують ударний БПЛА "Охотник" з ракетним озброєнням

Минув рік і повідомлень про прориви щодо робіт над першим великим ударним безпілотником Росії чомусь відсутні

«Охотник», розробка якого ведеться з 2012 року, створюється за схемою «літаюче крило»

Перспективний безпілотний літальний апарат C-70 «Охотник» у грудні 2020 року пройшов перші випробування з ракетним озброєнням. Про це повідомляє російське видання «РИА Новости» з посиланням на джерело в оборонно-промисловому комплексі РФ, зазначають Патріоти України.

Випробування апарату в варіанті винищувача-перехоплювача проводилися на полігоні Ашулук в Астраханській області.

Під час льотних випробувань з озброєнням, на апарат були підвішені функціональні імітатори ракет класу «повітря-повітря». Вони дозволяють перевірити роботу бортових систем управління озброєнням на безпілотник.

За планами розробників, БПЛА буде використовуватися для ударів по об’єктах противника без заходу в зону дії його систем протиповітряної оборони пілотованих літаків.

Апарат зможе нести у внутрішніх відсіках озброєння ракети та авіабомби загальною масою до 2,8 тонни.

Злітна маса безпілотника становить 20 тонн. За непідтвердженими даними, дальність польоту російського апарату має скласти близько 6000 кілометрів. А максимальна швидкість має скласти до 1000 кілометрів на годину.

У 2019 році «Охотник» і перспективний винищувач Су-57 здійснили перший спільний політ, тривалість якого склала близько 30 хвилин.

Під час цих випробувань С-70 в повністю автономному режимі вилетів в зону чергування, заздалегідь визначену оператором.

Після цього апарат почав обмін даними з винищувачем Су-57, що знаходиться за межами району чергування «Охотника».

Під час польоту винищувач використовував «Охотник» для розширення свого радіолокаційного поля та отримання даних цілевказівки.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...