З архіву ПУ. "ZeДача": Журналісти показали шикарні апартаменти в "Конча-Заспі", в які переселився Зеленський (відео)

Колись Володимир Зеленський дуже критикував подібні речі, але це було ще до того, як він сам став президентом.

Президент України Володимир Зеленський користується державною дачею на території резиденції "Конча-Заспа", а саме – "будинком №29", відомим як "дача Ющенка". Про це повідомляють "Схеми: корупція в деталях", передають Патріоти України.

6 липня 2020 року знімальна група "Схем" зафіксувала, як кортеж президента ввечері після завершення робочого дня попрямував у бік Конча-Заспи та заїхав на режимну територію державних дач і виїхав звідти лише вранці.

Наступного дня він так само ночував тут. Також журналістам вдалося зафіксувати, як у ці дні зранку з території державних дач виїжджав автомобіль дружини президента Олени Зеленської.

"На відео, знятому з телефона, можна побачити, що територія добре освітлена, в будинку на території у вікнах горить світло, а біля паркану чатують охоронці", – йдеться в матеріалі.

Як облаштована ця державна резиденція українці побачили після Революції Гідності у 2014 році, коли її після 10 років користування залишив Віктор Ющенко, тоді її навіть планували продати.

Це – триповерховий маєток більше ніж на дві тисячі квадратних метрів та кількома гектарами огородженої території навкруги. Будинок має чотири спальні, ліфт, кінозал, більярдну, солярій, сауни, басейн і масажний кабінет.

"От тільки протягом 5 років резиденцію схоже так ніхто і не придбав. А тепер цим привілеєм за держкошт вирішив скористатись Володимир Зеленський, хоча до обрання у владу він засуджував політиків за це", – йдеться в сюжеті "Схем".

У розслідуванні йдеться, що ремонт "будинку №29" розпочався наприкінці 2019 року. Майже 200 тисяч гривень із державного бюджету було витрачено на послуги з "аварійно-відновлювальних робіт з поточного ремонту будинку", ще 110 тисяч гривень пішло на "ремонт системи пожежної сигналізації" – про це свідчать дані з сайту публічних закупівель "Prozorro".

Напередодні глава держави продав свій будинок в селі Іванковичі у Київській області. Як заявили в прес-службі глави держави, інформація про продаж будинку 7 липня була розміщена в Єдиному державному реєстрі декларацій.

Згідно з даними на сайті НАПКА, президент продав свій будинок в Іванковичах Валентині Дмитрівні Кисіль, яка є повною тезкою дружини заступника голови фракції "Слуга народу" Юрія Кисіля. Додамо, що в останній декларації Зеленського, крім будинку в Іванковичах, також вказана квартира в Києві.

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...

Українофобка Марджорі Тейлор Ґрін "торпедована в корму": Трамп неочікувано похвалив спікера Джонсона

середа, 24 квітень 2024, 3:25

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп публічно похвалив спікера Палати представників Майка Джонсона після ухвалення законопроекту про допомогу Україні. . Як пише The Guardian, він нагадав, що республіканці мають у Палаті представн...