З архіву ПУ. "Жбурнув у нього документи": Клімкін розповів про конфлікт із Лавровим у Мінську

Екс-міністр вважає Сергія Лаврова дуже цинічною людиною, але не очікував, що глава МЗС РФ дозволить собі "так говорити" при представниках Німеччини і Франції.

Павло Клімкін. Фото: ВВС.

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів про перепалку в російським колегою Сергієм Лавровим. За словами екс-глави українського МЗС, інцидент стався в Мінську, передають Патріоти України 6 листопада 2019 року.

Клімкін стверджує, що Лавров дозволяв собі підвищувати голос під час розмови. Крім того, російський дипломат відмовлявся обговорювати обмін утримуваних осіб. "Кинув в нього документи, але не прямо в обличчя. Коли ми обговорювали політв'язнів", - заявив колишній керівник зовнішньополітичного відомства України.

При цьому він вважає Лаврова дуже цинічною людиною, але не очікував, що глава МЗС РФ дозволить собі "так говорити" при представниках Німеччини і Франції. Клімкін пояснив поведінку Лаврова спробою відвернути увагу дипломатів, щоб переговори вели тільки глави держав.
Джерело: Главред

Особливий план: Ізраїль запропонував розділити контроль над сектором Гази з низкою арабських країн, - NYT

субота, 4 травень 2024, 21:27

Високопоставлені чиновники офісу прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу непублічно запропонували розділити контроль над територією Гази з альянсом арабських країн, включаючи Єгипет, Саудівську Аравію, ОАЕ та США. Про це повідомляє The New York Ti...

Українські військові знищили російський літак Су-25 на Донеччині

субота, 4 травень 2024, 21:01

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові у суботу, 4 травня, збили російський літак Су-25 у Донецькій області. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні, передають Патріоти України. «Особливо відзначу воїнів зі 110-ї окремої м...