З архіву ПУ. Знехтували вітанням: Глави СБУ і ССО не віддали честь Зеленському (відео)

20 травня 2019 року Ігор Луньов під час вітання не приклав руку до головного убору. Так само слідом за ним вчинив і голова СБУ Василь Грицак.

Генерал Луньов не засвідчив Зеленському найвищу повагу по-військовому

Глава СБУ Василь Грицак та командувач Сил спеціальних операцій Ігор Луньов не віддали військове вітання президенту Володимиру Зеленському. Це сталося в понеділок, 20 травня, під час представлення родів українського війська новоспечному верховному головнокомандувачу Володимиру Зеленському, передають Патріоти України.

“Пане президенте, верховний головнокомандувачу ЗСУ. Командувач Сил спеціальних операцій ЗСУ генерал-лейтенант Луньов. Сили спеціальних операцій до виконання завдань готові. Честь маю”, – сказав Луньов, втім, як заведено під час військового вітання, не приклав руку до головного убору. Так само слідом за ним вчинив і голова СБУ Василь Грицак.

Військовий дипломат Петро Гаращук прокоментував церемонію представлення командування ЗСУ, яка відбулася після інавгурації Зеленського. Гаращук припустив, що Луньов не приклав руки до берету через "неприйняття".

"Але відповідь має дати сам пан Луньов. І на мій погляд, найближчим часом. Будь ласка, знайдіть можливість пана Луньова запитати. Якщо це неприйняття — тоді Луньов має написати рапорт і піти у відставку", — наголосив він.

У тому, що військове вітання також не віддав глава СБУ Василь Грицак, дипломат нічого дивного не побачив. "Грицак зрозуміло — він напівцивільний, напіввійськовий, написав рапорт про звільнення", — пояснив Гаращук.

"При цьому командувач ССО, у якого потужна військова сила, і не приклав руку... Ну, для мене це величезна загадка. Можна подумати, це щось особисте", — додав він.

Гаращук нагадав, що коли у 1994 році першим в історії України цивільним міністром оборони став Валерій Шмаров, йому теж ніхто не віддавав вітання. "Коли Шмаров став першим в історії України цивільним міністром оборони, ніхто — починаючи від лейтенанта і до генерала — ніхто йому військове вітання не віддавав. Але. В даній ситуації, тим більше перед камерами усього світу, після ретельних тренувань... Начальник Генштабу приклав руку, командувачі видами ЗС всі приклали руку. Пан Луньов чомусь не приклав руку", — звернув увагу експерт.

Джерело: InfoResist

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...