З архіву ПУ. Знов "зондаж" громадян чи відпрацьований курс? У Зеленського заявили про доцільність відмовитись від курсу на НАТО

Примітно, що з таким провокативним меседжем виступила "щира бандерівка" Ірина Верещук. Час показує, що або ексмер Рави-Руської, яка готова було асоціювати рідне містечко в ЄС навіть без України, не розібралась, або скорегувала світогляд в "Слузі народу"

Ірина Верещук

НАТО не чекає Україну в своїх лавах, а Росія не дозволить увійти до Альянсу. Про це заявила член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардеп фракції «Слуга народу» Ірина Верещук, зазначають Патріоти України 23 вересня 2019 року.

«Нас не чекають у НАТО. Швидше, Грузію візьмуть. І я була дуже здивована, тому що у 2008 році Грузія та Україна мали однакову можливість отримати ПДЧ (план дій щодо членства – ред.). Ми жертви агресії, і сьогодні серйозно стоїть питання про включення Грузії до НАТО, а про Україну взагалі питання не стоїть», – сказала Верещук.

За її словами, в України є бажання стати членом НАТО, однак її не приймають.

«Ми хочемо, але нас не беруть. І ми стукаємо в закриті двері і втрачаємо репутаційно. Нам не можна йти туди, де нас не чекають», – говорить нардеп.

Верещук додала, що Україна рухається до переходу на стандарти НАТО, однак політична частина інтеграції поки під питанням. Нардеп вважає, що Росія має вплив на західних партнерів і може заблокувати спроби вступити до Альянсу.

«Я далека від думки, що РФ хоча б коли-небудь нам «дозволить», якщо таке слово можна застосувати до суверенної незалежної держави, вступити в НАТО. Має змінитися парадигма. Має змінитися, напевно, саме НАТО, щоб дозволити вступити Україні, незважаючи на думку Росії», – заявила вона.

В якості прикладу, нардеп навела Фінляндію, яка не фіксує зближення з НАТО на законодавчому рівні, щоб уникнути напруженості з РФ.

Нагадаємо, колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що Грузія може увійти до Альянсу без окупованих територій. За його словами, можливий сценарій, за якого колективний захист не буде поширюватися на вже окуповані території.

Раніше голова парламентського комітету у закордонних справах Богдан Яременко запропонував відмовить від програми підготовки вояків ЗСУ інструкторами НАТО задля завоювання довіри Росії.

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...