"З дефіцитом боєприпасів у "Вагнера" не все так погано, але пік боїв за Бахмут пройдено": Боєць "Мамай" розповів, що українці метр за метром "вигризають" у ворога Бахмут

Пік наступального запалу окупантів у Бахмуті пройдено, хоча ворог продовжує штурмувати місто, розповів в ефірі національного телемарафону боєць ЗСУ 5-ї окремої штурмової бригади ЗСУ Юрій Сиротюк "Мамай", передають Патріоти України.

За його словами, минулого тижня на вказаному напрямку спостерігався "Армагеддон". "Це були цілодобові стрілецькі бої, постійне застосування авіації. Потім ми збили цей наступальний запал противника, була трішки стабілізація, а вчора противник знову пішов в атаку. За моїм відчуттям, трішки менше, ніж було минулого тижня. Але важко з чимось порівнювати, бо трошки менше у Бахмуті…таке важко уявити. Мені здається, що ми пік пройшли, Росія виснажується на цьому напрямку без свіжих сил. Без поповнення. Їм тут не вдасться досягти жодних успіхів", - поділився "Мамай".

Після кожної атаки ворога іде контратака ЗСУ, зауважив військовий: "Може, не весь час вони (контратаки) успішні, не таке велике просування, але метр-два, десять метрів української землі нам вдається теж звільнити".

З приводу так званої нестачі боєприпасів у "вагнерівців" боєць зауважив, що росіяни "хочуть мати двадцятикратну перевагу, а мають приблизно п’ятикратну". До того ж на боці у найманців працює бойова авіація.

"Уявіть собі приватну армію у світі, яка має літаки, яка має все. Вони просто звикли, що вони воюють такою масою, знищують все живе, а потім заходять і ставлять прапорці. Зараз, навіть маючи п’ятикратну перевагу, нічого досягти не можуть", - сказав "Мамай".

Військовий додав, що у Бахмуті все ще воюють "вагнерівці", хоча їхні загони вже посилені ЗС РФ. "Історія "вагнерівців" закінчується безславно у Бахмуті. Кинувши "найкращу у світі приватну армію" на малесенький райцентр, вони і райцентр не захопили, і всю армію свою втратили", - підсумував "Мамай".

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...