З думками про Путіна: Ердоган і собі висловився щодо надання Україні західних важких танків Leopard 2 та M1 Abrams


Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган із пересторогою оцінив рішення США й країн Європи направити в Україну бойові танки для підтримки її обороноздатності на тлі повномасштабного вторгнення РФ. Про це Ердоган сказав в інтерв’ю телеканалу TRT в середу.

"Ми очікуємо на підтримку миру з боку Європи та світу. Переговори тривають. Чи є відправлення танків США і Німеччиною рішенням? Я не можу сказати, що це рішення. Це ризиковано і йде на користь торговцям зброєю", – зазначив він.

Коментуючи російсько-українську війну, Ердоган укотре підкреслив, що "жодна європейська країна не була такою сміливою, як ми", коли йшлось про врегулювання конфлікту.

"Ми брали участь у рішеннях щодо "зернового коридору, обміну полоненими та гуманітарної допомоги", – перерахував турецький лідер.

Нагадаємо, 25 січня уряд Німеччини офіційно повідомив про рішення передати ЗСУ основні бойові танки Leopard 2, та дозволити реекспорт іншим країнам, які також хочуть зробити це. Тоді ж президент США Джо Байден оголосив про надання Україні 31 танку M1 Abrams.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...