З кадилами, тролями та багатотисячною агентурою: РФ використовує для дестабілізації України протестні настрої, РПЦ та інформпростір, - розвідка

Основним елементом розхитування зсередини українського суспільства в рамках гібридної агресії РФ проти України є маніпулювання протестними настроями, побудоване, в тому числі, на патріотичних почуттях.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Служби зовнішньої розвідки про основні зовнішні загрози для України, зазначають Патріоти України.

"Активно використовуються мовне і релігійне питання, проблематика зовнішнього управління Україною, в тому числі за рахунок залежності від МВФ та інших західних установ і урядів ... Інспірують й інформаційно роздуваються провокації з нападами нібито "націоналістів" на представників "опозиційних "проросійських сил", - йдеться в повідомленні.

Однією з форм тиску на Українську державу в СЗР також називають конфесійну ситуацію і діяльність Російської Православної Церкви в Україні. "Російські спецслужби, маючи важелі тиску на релігійну сферу, використовують РПЦ одночасно і як "жорстку" (інспірація протестних акцій, що можуть легко перерости в показові зіткнення з правоохоронцями або провокаторами), і як "м’яку" силу (вплив на уми вірян). На цьому напрямі Росія використовує всі наявні технології для протидії процесові становлення Православної Церкви України, маніпулюючи почуттями українських віруючих і намагаючись усіляко зберегти свій вплив на них", - зазначають в СЗР.

Також у відомстві заявляють про погрози створення парамілітарних формувань у рамках релігійних громад з наділенням їх правоохоронними функціями, а також відзначають активізацію діяльності проросійських "козацьких" організацій, які намагаються на місцевому рівні дублювати функції поліції з охорони громадського порядку.

Також читайте: СБУ розкрила організовану РФ схему систематичного розкрадання з українського стратегічного підприємства авіаційних двигунів і комплектуючих. ФОТОрепортаж

"Комплексної оцінки та реагування української держави, спрямованого на стримування російської інформаційної агресії, вимагає діяльність проросійських телевізійних каналів в Україні", - підкреслюють в СЗР.

У відомстві зазначають, що особливу увагу українська розвідка приділяє також протидії загрозам в кіберпросторі. "Хакерські втручання в роботу об'єктів критичної інфраструктури України, інспіровані РФ, - такий же інструмент гібридної війни проти нашої держави, як і збройна агресія... Кібермілітаризація Москви загрожує не лише Україні, а й іншим країнам, яких РФ вважає своїми ворогами або конкурентами. Йдеться не лише про кібератаки та отримання несанкціонованого доступу до інформаційно-телекомунікаційних систем, а й про спроби використати соціальні мережі для маніпулювання громадською думкою, дестабілізації суспільно-політичної ситуації — так званих операціях впливу", - йдеться в повідомленні СВР.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...