"З "Калібрами" проблеми, але є "Іскандери": Експерт розповів, скільки ще РФ буде бомбити Україну

З початку вторгнення Росії в Україну армія країни-агресора щодня обстрілює наші міста, але надовго деяких ракет не вистачить, передають Патріоти України.

Письменник, військовий експерт, директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак в чаті на Главреді зазначив, що проблеми з виробництвом "Калібрів" у Росії точно є. Хоча наприкінці березня запустили їх виробництво 24/7, тобто безперервне.

Він зазначив, що нещодавно в ЗМІ з'явилася інформація про гіперзвукові ракети "Кинджал" – зазначалося, що Росія витратила вже 50% запасів цих ракет. До того ж не секрет, що вже деякий час у Росії є ракетний дефіцит.

"З приводу "Іскандерів" звучали заяви Шойгу, який ще в 2019 році рекламував їх модернізацію і початок модульного комплектування ракетами "Іскандерів", де могли б використовуватися різні ракети, зокрема, мова йшла про балістичну ракету Р-500. Як стверджували російські розробники, ракета Р-500 була уніфікована і створена на основі "Калібру". Ця ракета мала велику відстань ураження - майже 800 км, а також авіаційне базування. Але фахівці стверджують, що ця ракета була не нова, а створена на базі більш ранніх ракет",- пояснив експерт.

Також він зазначив, що "Іскандери" і під час війни проти України, і під час війни Вірменії проти Азербайджану, а також під час війни Росії проти Грузії довели, що вони дуже сира розробка.

"Було дуже багато негативних результатів при пусках. Зокрема, у вірмено-Азербайджанській війні майже всі пуски Іскандерів були з нульовим результатом. В Україні також зафіксовано, що було багато невдалих пусків Іскандерів", - нагадав Бадрак.

Військовий експерт підкреслив, що точність всіх російських ракет, не тільки "Іскандерів", досить низька – менш як 50%.

"Що стосується того, скільки залишилося цих ракет, але ж вони різні, то я вважаю, що в Росії ще залишилися ранні ракети, так звані, "Іскандер-Е". Але, схоже, вона приберігає їх на екстрений випадок. І той факт, що Росія використовує такі комплекси як Точка-У ще радянського виробництва, свідчить про потужний ракетний дефіцит", - підсумував Бадрак.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...