З ким поведешся: ​Влада Боснії заявила, що Україна не отримає повернуту Лавровим цінну ікону

Голова Президії Боснії і Герцеговини Мілорад Додік публічно відмовився повертати Україні ікону, яку він місяць тому подарував міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову. Скандальну заяву великий друг Москви зробив під час виписки з клініки, де політик проходив лікування від коронавірусної хвороби, повідомляють повідомляють Патріоти України з посиланням на "Балканський оглядач".

За словами політика, Україна ніколи не піднімала питання про зникнення ікони.
«Це сімейна ікона. Навіть сьогодні влада в Україні не шукає цю ікону», - запевняє він, пообіцявши повернути реліквію тим, від кого її отримав.
«Я подзвоню людям, які дали мені цю ікону, я поверну її їм публічно, і нехай вони пояснять інші речі», - майже пригрозив дарувальникам Додік.
300-річна позолочена ікона святого Миколая Чудотворця вважається вивезеної з окупованого Луганська - на виробі є сургучна печатку з написом «СРСР. Народний комітет за освітою. Укрнауки. Обласна комісія». Отримані підтвердження, що ікону дійсно вивезли c окупованого Донбасу ще в 2018 році.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...