З ким воювали в Карабасі війська Алієва насправді? У Азербайджані знайдено уламки російської ракети "Искандер-М" (фото)

У Азербайджані знайдено уламки російської ракети для ОТРК (оперативного тактичного ракетного комплексу) «Искандер-М». Про це повідомляє місцевий ресурс Caliber.az, передають Патріоти України.

Автори військово-аналітичного Youtube-проєкту Caliber звернули увагу, що знайдені уламки ракети є саме для ОТРК «Искандер-М», а не «Искандер-Е», які закуповувала Вірменія для свої збройних сил.

«Искандер-Е» — це експортний варіант «Искандер-М» з використанням ракет дальністю стрільби до 280 км, в оригінальній версій за офіційними даними дальність стрільби може досягати 400 км.

За міжнародними угодами, для країн експортерів ракетного озброєння накладено обмеження на продаж ракетних комплексів з дальністю стрільби більше 280 км. У Caliber.az зробили припущення, що ракету запустили з російської військової бази Гюмрі, або іншого місця дислокації підрозділів збройних сил Росії у Вірменії.

амі уламки були знайдені 15 березня 2021 року неподалік міста Шуша ході робіт з розмінування, які проводить Агентство по розмінуванню на звільненій території Нагірного Карабаху. Географічні координати знайдених уламків ракет: 39°45’38.10«N 46°44’33.90»E та 39°45’27.80«N 46°45’25.80»E.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"