З любов'ю від "Грузинської мрії": Саакашвілі в тюрмі влаштували особливий режим - не дають матрац, позбавили і інших загальних зручностей, - адвокат

Тюремна адміністрація спеціально створює експрезиденту Грузії Міхеілу Саакашвілі побутові проблеми. Про це в ефірі телекомпанії Mtavari заявив адвокат Саакашвілі Георгій Гелхаурі. Сьогодні він зустрівся зі своїм підзахисним, зазначають Патріоти України.

"Вони створюють якомога більше проблем, щоб Саакашвілі почувався незатишно. До нього підходять вибірково, йому не дають матрац, телевізор, які він має право мати. Багато засуджених користуються цими правами в установі. У нього немає телевізора тільки тому, що він Міхеіл Саакашвілі", - сказав Гелхаурі журналістам.

Він додав, що Саакашвілі також обмежили у дзвінках по телефону і право на відвідування. В основному його відвідують юристи.

Депутат партії "Грузинська мрія", яка перебуває при владі, Іраклій Заркуа заявив, що "комфортні умови" для Саакашвілі в тюрмі створювати не будуть, пише Mtavari.

"Що стосується голодування, то це його право оголосити голодування, висловити інші форми протесту ... Що стосується комфорту, вибачте, зараз, навпаки, я бачу різницю між тим, яку тюремну систему він залишив у 2012 році, і тим, у якій тюрмі він сидить зараз", - сказав Заркуа.

Він також підкреслив, що "телевізор у протоколі не передбачено", але його можуть принести родичі, а мобільні телефони видають ув'язненим за однаковим графіком. "У ньому немає нічого особливого, і йому не буде надано комфортні умови", - додав депутат.

"Якби ж...": Туск прокоментував заяви європейських лідерів щодо допомоги Україні

четвер, 18 квітень 2024, 11:59

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск натякнув, що словам лідерів країн Євросоюзу щодо допомоги Україні не вистачає реалізації. Про це він написав у X (Twitter) за підсумками засідання Євроради, яке відбулось 17 квітня, передають Патріоти України. «Якби ...

Наводив російські ракети та дрони на місто: СБУ затримала у Дніпрі айтішника-зрадника

четвер, 18 квітень 2024, 11:44

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора у Дніпрі, який намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram, передають Патріоти України....