"З мого боку буде лише підтримка щодо якнайшвидшого вступу пана Зеленського на посаду", - Порошенко

Петро Порошенка підтримує якнайшвидший вступ на посаду обраного президентом Володимира Зеленського. Про це все ще чинний президент України заявив під час робочого візиту до Брюсселя, зазначають Патріоти України.

"Сьогодні м'яч знаходиться на полі парламенту. Я зацікавлений у тому, щоб парламент якнайшвидше визначився з датою інавгурації. З мого боку буде лише підтримка щодо якнайшвидшого вступу пана Зеленського на посаду", - сказав Порошенко.

Президент також висловився щодо можливості проведення дострокових парламентських виборів.

"Окремо йшла позиція щодо дострокових парламентських виборів. З одного боку, політик має бути завжди готовим до виборів, я тут не бачу жодної проблеми. З іншого боку, демократія - це є процедура. І все має бути дотримано конституційної і законодавчої процедури. Сьогодні нам треба, щоб парламент у рамках Конституції і законодавства знайшов те рішення, яке влаштувало б український народ, обраного президента і забезпечило би захист демократії і конституційного процесу", - додав Порошенко.

Чинний голова держави також наголосив, що вибори в Україні відбулися демократично і були визнані світом, і зазначив, що започаткував нову для країни традицію - вітати опонента з перемогою та пропонувати допомогу.

"Я пишаюся тим, що під моїм керівництвом були організовані вільні демократичні вибори, які були визнані всім світом як найбільш демократичні. Я пишаюся тим, що ми закладаємо абсолютно нову традицію. Традиція полягає в тому, що одразу після оголошення екзитполів я привітав Володимира Зеленського, запропонував йому будь-яку підтримку, консультації,якщо він їх потребує", - сказав Порошенко.

Чиновники путіна обурені "бездуховними" витівками України: БПЛА вночі атакували кілька регіонів РФ. На Смоленщині горять з НПЗ (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:14

Російська влада звинуватила Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО працювали по повітряних цілях. Очевидці стверджують, що під час атаки пролунали щонайменше 4-5 вибухів. . Він звинуватив Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО військ РФ ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...