З Москви вчергове здерли маску "мирного посередника": Bellingcat виявила докази, що катівня "Ізоляція" у Донецьку підконтрольна ФСБ Російської Федерації

Ті, хто стверджують, що всесвітнє зло наразі базується у Москві отримали черговий аргумент

Розслідувачі Bellingcat повідомили, що знайшли докази того, що катівня "Ізоляція" у Донецьку – це структура, підконтрольна російським спецслужбам. Про це заявив керівник відділу розслідувань видання Bellingcat Христо Грозєв в ефірі "Свобода слова Савіка Шустера", зазначають Патріоти України.

Пряма мова Грозєва: "Ми розпочали це розслідування після мого знайомства зі Стасом Асєєвим… Перша частина нашого розслідування була досить швидкою, нескладною – ми змогли виявити російські паспорти трьох катів… це Кривоніс, Бутенко, Єремичів.

Я прочитав книгу Станіслава (Асєєва – ред.), я зрозумів, що цю справу треба довести до міжнародного кримінального суду. І треба шукати не лише тих, хто займався тортурами, а тих, хто їм давав накази, хто їх руками виривав зізнання.

Для мене було зрозуміло, хто стоїть над ними, хто їх курує. І ось упродовж року ми змогли дійти досить високо, і зрозуміти, що це підконтрольна структура російської ФСБ.

Усі куратори, які там були з ФСБ, намагалися захистити свою особистість вигаданими особами та прізвиськами, але ми змогли все-таки за рік знайти саме справжніх кураторів та їхні справжні особи".

Деталі: Грозєв зазначив, що вони над матеріалом працюють разом із колегами – російським виданням The Insider та з "Радіо Свобода".

Все, що вони дізналися, опублікують "дуже скоро", а так само назвуть імена кураторів з ФСБ Росії.

Також Христо Грозєв розповів, що Bellingcat спробує розслідувати інше питання – чому Куликовський, будучи 2 роки в Україні, не потрапив до рук правосуддя.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...