З отриманням ATACMS маємо суттєве нарощування можливостей ЗСУ: Згурець оцінив вибухи у Криму

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що в 5 містах Криму було завдано ударів по військових об'єктах РФ. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо".

"Зараз аналізуємо інформацію, яка надходила з Криму. Вчора ввечері щонайменше в 5 містах Криму було завдано ударів по російських військових об'єктах - це Саки, Євпаторія, Алушта. Тобто ділянки, де ворог може утримувати військові об'єкти й оборонно-промислові споруди. Поки що відомо, що, ймовірно, в Алушті було уражено центр зв'язку, який забезпечує роботу ЧФ РФ. Наразі можемо говорити про системну роботу ЗСУ, ймовірно, з використанням ATACMS", - зауважив Згурець.

За словами військового експерта, саме з отриманням далекобійних систем ATACMS бачимо суттєве нарощування можливостей ЗСУ.

"Пару днів тому в Севастополі було уражено російські військові кораблі. Зараз бачимо, що ця модель поширюється й на інші військові об'єкти РФ у тимчасово окупованому Криму, і на інші ділянки фронту, де ворог намагається утримувати озброєння та підрозділи", - додав Згурець.

"У нас є чинне посольство в Москві": Росію та Китай ознайомлять з підсумками Саміту миру - очільник МЗС Швейцарії

неділя, 16 червень 2024, 22:29

Підсумки Саміту миру з питань України, що відбувся у Бюргенштоку 15-16 червня, будуть обговорювати з Росією, Китаєм та іншими країнами, які не брали участі в цьому міжнародному форумі. Про це повідомив міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс...

F-16 туди явно не поставлять: Названо найбільш небезпечний український військовий аеродром

неділя, 16 червень 2024, 21:01

Авіабаза українських ВПС "Довгинцеве", розташована біля Кривого Рогу, перебуває в межах досяжності російських безпілотників "Ланцет". . Однією з найуразливіших баз в Україні є авіабаза українських ВПС " Довгинцеве". Вона знаходиться білія Кривого Рогу...