З Овального кабінету виходили посадовці, кидаючи прощальні погляди... Україні відводили 72 години до падіння: Кулеба розповів про особисту зустріч із Байденом напередодні 24 лютого

Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, про що він говорив із президентом США Джо Байденом 22 лютого, передають Патріоти України.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся із президентом США 22 лютого. Перед зустріччю з кабінету вийшли люди, які брали участь у нараді щодо України. Спогадами він поділився у понеділок, 15 серпня, під час інтерв'ю Дмитру Гордону.

За його словами, Байден досить рідко приймає міністрів закордонних справ інших країн, проте за нього "замовив слівце" держсекретар Ентоні Блінкен.

"І вони виходять, і кожен на мене кидає в буквальному сенсі прощальний погляд, як от, знаєте, якби щойно відбувся консиліум лікарів, і там вирішили, що у вас четверта стадія раку", - згадав він.
Розмова тривала близько 40 хвилин.
"Байден сказав 22 лютого: "Буде війна. Ми будемо з вами до упору, до кінця". А у мене була інформація, що в НАТО вже порахували - до кінця 72 години. Ну, він сказав, що у них є останні розвіддані про те, що незабаром усе почнеться", - сказав Кулеба.
Він зазначив, що в Держдепі йому показали дані про аеродроми, на яких стоять вантажні літаки, які повністю готові до зльоту.
"Був момент, коли Байден показував мені фотографію свого сина загиблого і він мені сказав: "Пан міністре, ви повинні завжди думати про своїх дітей", - розповів міністр.

Насправді удвічі вищі? Західна розвідка сумнівається, що Зеленський озвучив реальні втрати ЗСУ

вівторок, 30 квітень 2024, 9:48

Кількість загиблих військових в Україні зростає з обох сторін. Під час критично важливих битв Росія залучає хвильові атаки з погано підготовленими військовими та зазнає великих втрат, намагаючись захопити українські позиції. "Тактика м'ясорубки" стала ...

Є велика загроза: Кордон із РФ і Білоруссю треба мінувати вже зараз, - польський генерал Скшипчак

вівторок, 30 квітень 2024, 8:59

Колишній командувач сухопутних військ Польщі генерал Вальдемар Скшипчак заявив, що хоча конфлікт Росії з НАТО здається йому малоймовірним, на кордоні з РФ та Білоруссю треба побудувати укріплення та робити мінні поля вже зараз. Про це він сказав в інте...