"З першого дня окупації зникає наш персонал": Росіяни перетворили перевірку жінок на КПП ЗАЕС на тортури, - працівник станції

Російські окупанти викрадають та катують працівників ЗАЕС, а огляд жінок на КПП станції став справжніми тортурами. Про це повідомляє ВВС з посиланням на інженера станції, передають Патріоти України.

"З першого дня окупації зникає наш персонал. Людей викрадають за певним алгоритмом. Спочатку - громадських активістів Енергодару. Далі - учасників АТО та їхніх родичів. Далі - всіх, хто ідентифікує себе як українець.

Російські окупанти забирали тих, хто стояв в авангарді захисту міста. Енергодарівці проводили акції на блокпості на в'їзді у місто проти російської армії та окупації міста. Ті, хто був у перших рядах, - одразу опинилися на підвалі. Під тортурами здали інших - і так ланцюжком", - заявив інженер.

Він також додав, що окупанти закатовують людей на смерть. "Вони закатовують їх на смерть. Наведу приклад. Нещодавно російські військові заявили, що у басейнах ЗАЕС (басейни для охолодження води - ред.) розташована покинута зброя. Вони хотіли змусити нашого штатного аквалангіста з гідроцеху пірнати у бризкальні басейни та шукати зброю. Він відмовився. Його забили до смерті", - сказав інженер.

За його словами, багато хто після "спілкування" з окупантами взагалі відмовляються говорити. "Люди, що мали "лагідні розмови" з окупантами, після повернення просто мовчать і не відповідають на жодні питання", - сказав експерт.

За словами інженера, колектив ЗАЕС перебуває у вкрай пригніченому стані. "Колектив пригнічений. Ми живемо в окупації без нормального зв'язку, без магазинів, банкоматів, цивілізації. Купуємо їжу з багажників машин на ринках. люди відчувають постійний страх. Ми ходимо повз російських військових щодня", - сказав інженер.

Також він додав, що огляд на КПП станції для жінок став тортурами. "Раніше до жінок під час огляду при перетині КПП ЗАЕС ставилися лояльніше, а зараз їхній ранковий огляд та перевірка на КПП - це щоденне випробування. Але наші жінки найсміливіші у світі. На початку травня трапився такий випадок. Наші дівчата йшли зі зміни, й працівники "Росатому" вирішили до них позалицятись. Ті дуже різко на це відповіли. Після цього був масштабний шмон. І ми отримали листи, як можна, а як ні спілкуватися з росіянами", - сказав інженер.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...