З початку війни ЄС заплатив Росії за газ у 35 разів більше, ніж виділив допомоги Україні

Євросоюз заплатив Росії за енергоресурси в 35 разів більше, ніж виділив Україні на зброю з початку російського військового вторгнення 24 лютого. Про це повідомив верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель в Європарламенті, передає euronews.com, передають Патріоти України.

Європейські країни заплатили Росії 35 млрд євро за енергоносії з початку війни в Україні, сказав він. А, за словами Борреля, обсяг фінансової допомоги Україні був у 35 разів меншим.

"Ми повинні допомогти українцям захистити себе. Ми дали Україні майже мільярд євро. Може здатися, що це багато, але мільярд євро - це те, що ми платимо Путіну кожен день за енергію, яку він нам поставляє", — сказав Боррель.

"Зеленському потрібно, щоб ми рідше говорили йому, що він герой, і давали йому більше зброї для боротьби. Це те, чого чекають від нас українці. Ми повинні робити це швидше. Тиснути на Росію і озброювати Україну. Допоможіть їм боротися з силами вторгнення всіма наявними в нашому розпорядженні можливостями", - закликав Боррель.

Як повідомляв УНІАН, 6 квітня Боррель заявив, що Євросоюз не бажає поразки України у війні і тому продовжить поставки озброєння і введення санкцій проти РФ. Він заявив, що ЄС повинен допомагати Україні, поставляючи їй озброєння. При цьому представник європейської дипломатії зазначив, що Євросоюз повинен уникнути прямого конфлікту з Росією.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...