З порожніми руками не повернеться: Помічниця держсекретаря США їде до Європи вибивати більше зброї для України

Помічниця держсекретаря США з військово-політичних питань Джессіка Льюїс вирушає до Британії, Німеччини й Польщі. Під час турне обговорюватимуться, зокрема, питання оборонної допомоги Україні. Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США, передають Патріоти України.

Турне високопоставленої представниці адміністрації Сполучених Штатів триватиме з 16 до 22 липня. За інформацією Держдепу, Льюїс "проведе зустрічі із союзниками США для обговорення військової допомоги Україні, а також співпраці в галузі безпеки й торгівлі оборонною технікою, що сприятиме посиленню трансатлантичної та глобальної безпеки".

Зокрема, 16-19 липня представниця Держдепу перебуватиме у Сполученому Королівстві, де відвідає Міжнародний авіасалон у Фарнборо та зустрінеться з військовими високопосадовцями та представниками ВПК інших країн.

У Німеччині помічниця держсекретаря 19-20 липня проведе переговори з посадовцями Європейського командування США (EUCOM) і Африканського командування США (AFRICOM), які базуються в Штутгарті. Одним з головних питань стане "продовження військової підтримки України з боку Сполучених Штатів та міжнародного співтовариства".

Упродовж 20-23 липня Льюїс перебуватиме в Польщі, де проведе консультації з високопоставленими цивільними та військовими посадовцями "щодо сприяння регіональному миру та стабільності, а також поглиблення оборонної співпраці"

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...