З поверненням щось не розрахував: Московський суд заарештував Навального, той назвав Путін "бункерною жабою" і закликав росіян до бунту

Російського опозиціонера Олексія Навального, затриманого після повернення з Німеччини, заарештували на виїзному засіданні суду в одному з поліцейських відділень міста Хімки в Московській області. Як повідомив у Twitter його адвокат Вадим Кобзєв, суд виніс постанову про арешт опозиціонера на 30 діб – до 15 лютого, зазначають Патріоти України.

Після арешту Навальний закликав людей у країні виходити на вуличні мітинги. Про це йдеться в його зверненні, розміщеному в мережі. Він зазначив, що "бункерна жаба" (президент РФ Володимир Путін. – Ред.) боїться народних протестів.

"Чого боїться ця жаба, що сидить на трубі? Чого бояться ці бункерні злодії? Ви і самі знаєте – виходу людей на вулиці. Не бійтеся, виходьте на вулиці. Виходьте не за мене, виходьте за себе і своє майбутнє", – звернувся Навальний.

Він ще раз звинуватив Путіна і його оточення в корупції, назвавши їх бандитами.

"Банда злодіїв, яка 20 років грабує країну, сказала мені, а в моїй особі всім, хто відмовляється мовчати: "Ми тебе намагалися вбити, ти не помер, образив нас цим, ми за це тебе посадимо". Зараз прийде жінка, яка зображує, що вона суддя, відправить мене під арешт, розуміючи, що це незаконно", – говорив опозиціонер.

Навальний зазначив, що російська влада боягузливо організувала судовий процес в будівлі органів внутрішніх справ, щоб туди нікого не пустили.

"Вони ж бояться, тому і роблять таємно й терміново. Вони бояться вас, тих людей, хто може перестати мовчати і усвідомити свою силу... Я вас закликаю, не мовчіть, чиніть опір, виходьте на вулиці. Ніхто, крім нас самих, нас не захистить. Якщо ми чогось захочемо, ми цього доможемося", – резюмував він.

У штабі Навального відзначили, що вони починають підготовку до масових протестів по всій країні на 23 січня.

Заарештований Навальний назвав Путіна жабою та закликав росіян виходити на вулиці. Відео

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...