З речами на вихід: ОАСК дав Ситнику час, щоб покинути пост директора НАБУ

Окружний адмінсуд Києва, розглядаючи позов колишнього співробітника НАБУ Олександра Карєєва, вирішив, що директор НАБУ Артем Ситник має передати свої повноваження одному із своїх заступників, для виконання рішення КС. Суд встановий термін для виконання рішення - 1 місяць. Про це повідомила прес-служба ОАСК, передають Патріоти України.

"Після прийняття рішення КСУ Ситник Артем з 28.08.2020 р. достроково втратив повноваження директора НАБУ", - йдеться у повідомленні.

Оскільки Ситник Артем достроково втрати повноваження, то з 29.08.2020 року один з заступників директора НАБУ відповідно до встановленого розподілу обов'язків зобов’язаний був приступити до виконання обов’язків директора НАБУ, але не виконав свій обов’язок, визначений в абз.2 ч.5 ст.19 Закону України "Про центральні органи виконавчої влади".

ОАСК встановив, що рішення КСУ не виконується більше місяця, а дія указу про призначення Ситника "штучно продовжується", тому суд виніс окремі ухвали і направив їх до ДБР, кожному із заступників Ситника, Кабінету міністрів, РНБО та до Мін'юсту.

ДБР має порушити кримінальні справи за ст. 109 (захоплення влади), ч.4 ст. 382 (невиконання судового рішення), ч.1 та 2 статті 353 ККУ (самовільне присвоєння владних повноважень).

КМУ має дати вказівку про забезпечення виконання рішення КСУ, а РНБО - координувати і контролювати діяльність НАБУ щодо виконання рішення Конституційного Суду. Мін'юсту ОАСК ухвалив видалили всі згадки про Ситника як про директора НАБУ із держреєстрів. Міністр юстиції Денис Малюська уже повідомив, що відомство не може і не буде цього робити. ОАСК встановив термін - 1 місяць для подання звітів про виконання рішення.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...