З Росії масово тікають мільйонери: Експерт спрогнозував, якими будуть наслідки для країни-агресорки

З Росії масово тікають доларові мільйонери, лише за останній рік після того, як РФ вторглася на територію України, звідти втекли 8,5 тисяч багатіїв. Тенденція до стрімкого відтоку мільйонерів з країни є небезпечною для Російської Федерації, оскільки вона втрачає не лише капітали, а й здатних ними керувати осіб, передають Патріоти України.

"На жаль, поки що йдеться переважно про мільйонерів-підприємців і менеджерів іноземних компаній, які змогли сформувати такі капітали. Добре б, щоб почався розвал і серед силовиків, серед яких також вкрай багато доларових мільйонерів, і серед посадовців. Це буде вже таким фінальним акордом у розвалі російської влади", – додав в ефірі телеканалу FREEДОМ доктор економічних наук, професор Київського національного університету Андрій Длігач.

Він зауважив, що здебільшого донедавна економіка РФ залишалася сировинною. Тепер вона –практично сировинна. Проте в ній була велика складова технологізацій, розвитку IT-сектору, розвитку нових індустрій, фінансового сектору. І переважна більшість мільйонерів-мігрантів – представники нових індустрій та нової економіки.

"І те, що вони тікають з Росії, фактично вбиває і перспективи російської економіки на наступні десятиліття. Тож зараз якраз дуже хороший момент замислитися суспільству в Росії – а до чого ж веде їх Путін? Точно вже не до перемоги, точно не до економічної, і точно не до добробуту. А до втрати Росією на десятиліття перспектив", – пояснив Длігач.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...