"З Росії прозвучала чергова не дуже твереза заява": Зеленський пообіцяв Медведєву "Судний день" у буквальному сенсі

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що розгляд спеціальним трибуналом воєнних злочинів російського керівництва стане для Росії Судним днем. Про це глава держави сказав у вечірньому зверненні до українців, передають Патріоти України.

"Сьогодні з Росії прозвучала чергова не дуже твереза заява про нібито "судний день" для України. Звичайно, ніхто не сприйматиме такого залякування. Але погляньте, наскільки цинічно говорити таке саме сьогодні – у чергову річницю знищення Росією в небі над українським Донбасом малайзійського "Боїнга". 298 людей були вбиті в очевидному акті тероризму. 80 дітей. Громадяни десяти держав", - наголосив Зеленський.

За його словами, уже тоді, 2014 року, Росія йшла цим шляхом – до статусу держави-терориста й до спеціального трибуналу, який "точно відбудеться щодо російської агресії проти України". "Це для Росії буде Судний день. І не в переносному значенні, не як гучний вислів, а буквально", - заявив глава держави.

"Станом на 19-ту годину сьогодні Росія застосувала проти України вже понад 3 тисячі крилатих ракет. Неможливо порахувати кількість артилерійських та інших снарядів, які були застосовані проти нашої країни й наших людей. Але точно можливо притягнути до відповідальності всіх російських воєнних злочинців. Кожного з колаборантів. Усіх, хто відповідальний за терор. За все, що відбувається 144 дні і більш як вісім років. Це буде зроблено", - переконаний президент.

Сьогодні, 17 липня, заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що для України нібито настане "судний день", якщо вона "нападе" на окупований Росією Крим.

Вирішили пожартувати й назвалися ДРГ: На Бєлгородщині окупанти розстріляли офіцерів, які приїхали з перевіркою

п’ятниця, 10 травень 2024, 14:22

У Бєлгородській області окупанти розстріляли офіцерів, які приїхали до них з перевіркою. Причиною стало те, що останні вирішили пожартувати й назвалися "ДРГ ЗСУ". Про це повідомляє Telegram-канал "Досье шпиона". "ДРГ зайшла в Бєлгородську область. Два ...

СБУ на Київщині затримала "блогерів", які знімали стріми про ЗСУ (фото)

п’ятниця, 10 травень 2024, 13:53

Служба безпеки викрила на Київщині ще п’ятьох блогерів, які здійснювали інформаційно-підривну діяльність на користь РФ, зокрема працювали на зрив мобілізації в Україні, передають Патріоти України. Як повідомляє пресслужба відомства, вони знімали провок...