З США прибули ще два військово-транспортні літаки з вантажем для ЗСУ

Розвантаження транспортного літака у Борисполі Фото: Посольство США

Сьогодні зі США прибули ще два транспортні літаки з боєприпасами для ЗСУ, повідомляють Патріоти України з посиланням на американське посольство у Києві. Вантаж – частина готової до використання безпекової допомоги на суму 200 млн. доларів США, ухваленої у січні.

Міністр оборони України Олексій Резніков у своєму Twitter написав, що до Києва прибуло більше 80 тонн патронів від Сполучених Штатів:

Між повідомленням Міністра та Посольства є відмінність у кількості, очільник оборонного відомства України повідомив про 9-й літак, а дипломатична місія про два літаки.

Інформація про попередній борт, який називали восьмим, 5 лютого привіз до України 86 тонн боєприпасів.

Олексій Резніков у своєму дописі тоді зазначив, що наразі Сполучені Штати передали Україні загалом понад 650 тонн зброї та боєприпасів.

Попереднім сьомим рейсом, після оголошеної додаткової безпекової допомоги Україні на загальну суму у 200 млн доларів, було доставлено 85 тонн боєприпасів до 40-мм гранатометів.

Начальник управління підготовки штабу ТрО з отриманою допомогою від Британії

Нагадаємо, що сьогодні вантаж з новою військово-технічною допомогою передала Велика Британія. Велика Британія передала засоби індивідуального захисту для бійців територіальної оборони ЗСУ. Передані засоби індивідуального захисту надійдуть для бійців територіальної оборони Збройних Сил України.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...