"З територіями сучасних України та Румунії": Орбан вляпався в скандал через шарф із картою "Великої Угорщини" (фото)

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вляпався в гучний міжнародний скандал. Політик одягнув фанатський шарф з картою "Великої Угорщини", до складу якої входить частина України та Румунії, передають Патріоти України.

Зазначається, що Орбан зустрівся з футболістом Балажем Джуджаком, після його прощального матчу за національну збірну. На зустрічі були присутні журналісти, які і зняли фанатський шарф угорського прем'єра.

"Прем'єр-міністр Угорщини - в шарфі з картою "Великої Угорщини". Як заспокійливо для сусідів Угорщини", - прокоментував ситуацію депутат Європарламенту Даніель Фройнд.

Не залишили без уваги провокаційну витівку Орбана і в Румунії. Зовнішньополітичне відомство країни передало послу Угорщини в Бухаресті "тверде несхвалення" такого вчинку угорського політика.

"Подібний жест знаходиться в очевидному контрасті з атмосферою відкритості і відновленням двостороннього діалогу з нагоди недавніх консультацій, які румунський міністр закордонних справ провів у Будапешті як з угорським колегою, так і угорським прем'єром", - йдеться в повідомленні МЗС Румунії.

Довідка. "Велика Угорщина" - землі, що входили до складу Угорського королівства, частина з яких знаходиться у складі сучасної України та Румунії. Країна втратила ці території за Тріанонським договором 4 червня 1920 року між державами–переможцями у Першій світовій війні.


Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...