З українськими нагородами: Колишній український адмірал і глава Балтійського флоту РФ Єлісєєв прийшов на парад Перемоги в Калінінграді (фото)

В Україні Сергію Єлисєєву висунуто обвинувачення в дезертирстві, державній зраді та посяганні на територіальну цілісність.

Колишній перший заступник командувача Військово-морських сил України Сергій Єлісєєв, який перейшов на бік РФ 2014 року й очолив Балтійський флот, прийшов на військовий парад у Калінінграді 24 червня з українськими нагородами. На це звернув увагу український блогер Тимофій Гольц, повідомляють Патріоти України.

На своїй сторінці у Facebook він опублікував скріншот із трансляції параду, на якому видно, що на військовій формі Єлісєєва прикріплено, зокрема, українські військові нагороди. У коментарі до поста кореспондент інформагентства Міністерства оборони України "АрмияInform" Андрій Задубінний повідомив, що на кітелі Єлісєєва було прикріплено такі українські нагороди: орден Богдана Хмельницького II та III ступенів, медалі "За військову доблесть", "Ветеран служби", "10 років Збройним силам України" та "15 років Збройним силам України", нагрудні знаки "За доблесну військову службу Батьківщині" та "Слава і честь" від Генерального штабу України. "Він ще й наші нагороди на російські колодки пересадив", – додав Задубінний.

Єлісєєв – колишній заступник головнокомандувача Військово-морських сил Збройних сил України. Після окупації Криму російськими військами 2014 року перейшов на бік Росії та переїхав до РФ. В Україні Єлисєєву висунуто обвинувачення в дезертирстві, державній зраді, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, сприянні діяльності терористичної організації та веденні агресивної війни.

Путін не зупиниться: Генінспектор Бундесверу заявив, що РФ може підготуватися до нападу на НАТО через 5-8 років

субота, 20 квітень 2024, 8:30

Росія може бути готова до військового нападу на країни НАТО вже через п’ять-вісім років. Щоб бути загрозою, спочатку їй потрібно відновити свої сили, виснажені в Україні, вважає генеральний інспектор Бундесверу Карстен Бреєр, передають Патріоти Україн...

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...