З "відосиками" зникли сотні тисяч підписників і солідні відрахування за рекламу: YouTube через санкції США заблокував канал нардепа Дубінського

Відеохостинг YouTube заблокував канал народного депутата Олександра Дубінського Dubinsky.pro. Це може бути прямим наслідком санкцій США проти нього, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Центр протидії корупції», котрих пропагадист Коломоського в прокремлівській манері зневажливо називає "соросята".

Як повідомила виконавча директорка «Центру протидії корупції» Дар’я Каленюк, американська корпорація Google, яка адмініструє YouTube, не може мати відносин з особами, які підпали під дію санкцій США.

«Це, схоже, стало причиною видалення YouTube-каналу Олександра Дубінського Dubinsky.pro, адже він використовувався для поширення фейків щодо виборів президента США», — зазначила Каленюк.

Інформація про блокування розміщена і на каналі депутата. Так, тепер при переході на канал відеохостинг вказує, що «цей обліковий запис заблоковано через порушення правил спільноти YouTube». Зазначимо, що тепер за допомогою пошуку YouTube канал знайти неможливо — лише за прямим посиланням.

Сам Дубінський вже відреагував на блокування каналу. Він зазначив, що ще після запровадження США санкцій проти нього попереджав, що його сторінки блокуватимуть «внаслідок абсолютно брехливого доносу українських аферистів».

«Сьогодні це сталося зі сторінкою в ютубі. Тепер жертвами тимчасової безкарності аферистів стали і сотні тисяч моїх підписників. Їх просто позбавили можливості отримувати інформацію від народного депутата України», — написав він.

Як повідомляє «Радіо Свобода», станом на січень 2021 року канал Dubinsky.pro мав 329 тисяч підписників.

Санкції США проти Дубінського

Канал депутата заблокували на тлі санкцій, які Сполучені Штати запровадили проти нього на початку січня. Так, 11 січня міністерство фінансів США запровадило санкції проти кількох громадян та організацій України через втручання у президентські вибори. Серед них опинився й Олександр Дубінський. Американський уряд вважає, що Дубінський разом із позафракційним депутатом Андрієм Деркачем публічно підтримував кампанію з дезінформації американських громадян, щоб вплинути на результати виборів.

Сам Дубінський заявив, що не має зв'язків із Деркачем, а санкції на нього наклали через неправдиву інформацію, яку американським органам надав «Центр протидії корупції». Адвокатка Дубінського Тетяна Костіна на пресконференції 18 січня заявила, що депутат позиватиметься проти ЦПК за низкою статей, зокрема, щодо державної зради.

Своєю чергою, Офіс генерального прокурора за заявою ЦПК порушив щодо Дубінського кримінальну справу за двома статтями: ухиляння від сплати податків та легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом.

Крах все ближче: Росія платить рекордні 25% бюджету за параною Путіна, - розвідка США

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:57

"Параноїдальний страх" російського диктатора Володимира Путіна перед нібито спробами Заходу "обмежити владу Росії" призвів до витрат приблизно 25% державного бюджету РФ на мілітаризацію, заявила директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс, передаю...

Якщо Путін зважиться: РФ захопить країни Балтії за сім днів, реакція НАТО буде довшою, - Скібіцький

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:52

Російська Федерація може захопити країни Балтії за сім днів, при цьому реакція НАТО буде довшою. Про це заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький, передають Патріоти України. За його словами, найбільшим невідомим чинником війни є Європа. Якщо...