"З військової точки зору у росіян там немає шансів": Експерт розповів про тактику окупантів у Херсоні

ЗСУ наразі дуже ефективно знищують переправи та плавзасоби, якими загарбники намагаються виводити свої найкращі війська на лівий берег Дніпра

Росія зараз проводить операцію з виведення своїх військ з Херсона та виходу з міста. Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів заступник директора Центру армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь, передають Патріоти України.

"Щоб провести велику битву, треба мати великі сили (росіянам - ред.) і мати сенс проведення цієї великої битви. Який сенс провести таку битву і все рівно програти, тому що з військової точки зору у росіян там немає шансів. Ну можна туди ще завести 50 тисяч "мобіків", яких перекрошить українська армія, можна потім ще зібрати і завезти, таким чином можна розтягнути час ще на пів року, коли в цю "топку" вкидати російських "мобіків" і створювати якісь перепони для того, щоб українська армія звільнила правий берег", - зазначив він.

За його словами, з військової точки зору, у росіян немає перспектив розвитку наступу у Херсоні, навіть збереження цього плацдарму.

"Зараз Росія проводить операцію з виведення російських військ на лівий берег, формуючи лінію оборони. Ця операція проводиться під прикриттям інформаційно-психологічних операцій, йде дуже багато заяв і Путіна і Стремоусова на одному рівні. Зараз йде спроба вивезти максимально обережно регулярні, підготовлені сили на лівий берег, там сформувати лінію оборони і а мобиками прикрити відхід всіх основиних сил, і потім спробувати евакуювати цих "мобіків", - наголосив Самусь.

Експерт також зазначив, що українська армія зараз дуже ефективно знищує переправи та плавзасоби, якими росіяни намагаються виводити свої війська на лівий берег, і таким чином, ситуація для них загострюється. І росіяни просто утилізують свої війська.

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...