З вогню та в полум'я... Чиновники Путіна евакуююють біженців з Курщини на ТОТ Запоріжжя

Евакуйованих з Курської області РФ біженців переселять на тимчасово окуповану росіянами територію Запорізької області України. Про це повідомив виконувач обов’язки губернатора регіону Олексій Смірнов у Telegram у вівторок, 13 серпня.

За його словами, призначений РФ "очільник" Запорізької області Євген Балицький виступив із пропозицією обладнати "санаторії та пансіонати на березі Азовського моря, розташовані від Бердянська до Кирилівки".

"Найближчим часом буде укомплектовано перші рейси для відправлення людей до пунктів тимчасового розміщення Запорізької області. Також у Курську область прибули запорізькі волонтери, які надаватимуть допомогу жителям тут, на місці", - заявив Смірнов.

Нагадаємо, напередодні Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські військові продовжують проводити наступальну операцію на території Курської області РФ. Під контролем ЗСУ знаходиться близько 1000 кв. км території Росії.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...