З Зеленським, але без Коломойського: У США злили нову порцію компромату на Трампа (фото)

Адвокат президента США Дональда Трампа, Рудольф Джуліані, намагався налагодити контакти з Володимиром Зеленським, однак не привертати до них олігарха Ігоря Коломойського, передають Патріоти України.

Комітет з питань розвідки Палати представників США оприлюднив нову порцію свідчень у справі про імпічмент Дональда Трампа, отриманих від американського бізнесмена українського походження, пов'язаного з адвокатом лідера США Рудольфом Джуліані - Льва Парнаса.

На офіційному сайті Комітету зазначено, що відповідні документи вже передали в Сенат США, де найближчим часом розглядатися імпічмент Трампа.

"Докази, представлені сьогодні, включають телефонні записи, а також нові документи і матеріали, надані Комітету з розвідки Львом Парнасом, співробітником Руді Джуліані, відповідно до повістки, врученої йому 10 жовтня 2019 року", - підкреслили там.

Зокрема, Парнас надав нотатки, зроблені на аркушах, які видають в готелі Ritz-Carlton у Відні, де є такі слова: "примусь Зеленського сказати, що справу Байдена будуть розслідувати", "налагодь спілкування із Зеленським без (Пінчука і Коломойського)" .

Також опублікована копія листа, який 10 травня 2019 Джуліані направив Зеленському. У ньому особистий адвокат Трампа "як приватна особа" просив президента України про зустрічі 13-14 травня. На ній нібито мала бути присутньою і Вікторія Тойнсінг - американська юрист, яка працювала на команду Трампа під час розслідування спецпрокурора Мюллера.

Серед одержувачів листа вказано також главу МВС України Арсена Авакова і помічника президента Сергія Шефіра.

При цьому стає очевидним, що Парнас також підтримував стосунки з багатьма учасниками історії про імпічмент Трампа: главою СБУ Іваном Бакановим, екс-генпрокурорами України Віктором Шокіним і Юрієм Луценком; міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим; особистим помічником Зеленського Андрієм Єрмаком; бізнесменом Ігорем Коломойським.

З ними він також намагався домовитися про зустріч особистого адвоката Трампа із Зеленським.

Серед іншого, Луценко в своїх повідомленнях нарікав на тодішнього посла США в Україні Марі Йованович. У свою чергу Парнас запевняв Луценко, що в США його вважають "справжнім героєм України".

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...