Це криваві гроші: За 10 днів РФ продала Європі нафти на суму, рівноцінну вартості 440 крилатих ракет, - експерт

Росія за попередні десять днів продала нафти у Європу з портів Чорного моря на суму, яка дорівнює вартості 440 крилатих ракет "Калібр". Ці ракети країна-агресор активно застосовує у війні проти України. Про це під час онлайн-брифінгу сказав керівник Інституту чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко, передають Патріоти України.

"Продовжується активний морський трафік по експорту російської нафти з російських портів Чорного моря до країн Європи. Тільки за 10 днів, з 14 березня по 24 березня, через турецькі протоки пройшло 77 танкерів з російською нафтою, які перевезли 4 млн 400 тис. тонн російської нафти. Вартість цієї нафти еквівалентна вартості 440 крилатих ракет "Калібр", тобто це кривава нафта. Це можливість для Російської Федерації фінансувати продовження ракетних обстрілів України, і це треба негайно припинити", - наголосив Клименко.

Він зазначив, що ця нафта йде у порти Франції, Італії і Нідерландів (Роттердам). Також експерт закликав світову спільноту припинити купувати російську нафту. Окремо він зазначив, що необхідно відновити морське судноплавство з портів Одеського регіону.

"Річ у тому, що у цих портах знаходиться величезна кількість зерна. Це саме те зерно, про яке цілий світ каже, що відсутність експортних поставок зерна з України викличе продовольчу кризу як мінімум у країнах Африки, які є основними покупцями цього зерна", - сказав Клименко.

"Покладаємося лише на те, що є під рукою": Бійці ЗСУ на Донбасі втомилися чекати на західні снаряди, - Le Monde

п’ятниця, 17 травень 2024, 17:28

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Києва пообіцяв, що багатомільярдний пакет допомоги від США принесе реальні зміни на полі бою. Однак поки що українська армія щосили намагається протистояти російським загарбникам. І за затримки з постав...

Литва передала Україні партію БПЛА і систем для протидії дронам

п’ятниця, 17 травень 2024, 16:57

Литва передала Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійшли боєприпаси, дрони й антидрони, повідомляють на сайті Міноборони країни в п’ятницю, 17 травня.Україна також отримала патрони 5,56×45 мм, генератори на 100 кВт і розкладні ліжка. У ...