"За 15 хвилин до ракетного удару бабуся прощалась, передчувала": Онук мешканки Дніпра розповів про трагедію

Стало відомо про ще одні трагічні наслідки влучання російської ракети в багатоповерхівку Дніпра 14 січня. Про них в коментарі для ТСН.ua розповів Данило Журавський - онук жінки, яка в момент атаки перебувала в своїй квартирі та тіло якої так і не знайшли, передають Патріоти України.

"Я можу говорити впевнено, ми вже пережили цей момент. Вже пройшло 6 днів, моїй бабусі немає, ховати просто нічого. Її просто розірвало на шматки, на такі дрібні шматки, що просто неможливо ідентифікувати. Тому доведеться моєму дядькові, у якого взяли зразки ДНК, чекати, коли в пересіяному смітті можуть бути знайдені частинки тіл. Знаходять пальці та ще щось", - розповів нам Данило.

За його словами, бабуся, 73-річна Олена Михайлівна Журавська, десь за 15 хвилин зателефонувала його дядькові та сказала про те, що хоче попрощатися.

"Мій дядько Роман з родиною – вагітною дружиною та двома маленькими дітьми пішов до церкви, а бабуся залишилась вдома. Дядько з родиною є дуже віруючою людиною. Так от, бабуся сказала дядькові, що вночі їй відкрився Бог та сказав їй, що забере її. Передчувала та не жартувала. Ще зауважу, що коли дядько говорив з нею телефоном в той момент, перед влучанням ракети, ніякого вибуху не було. Не було ніяких звуків роботи ППО. Ракета на величезній швидкості влучила в будинок".

До цього Данило додає, що є обгрунтована підозра вважати, що ракета окупантів влучила саме в квартиру, де знаходилась його бабуся. "На четвертому поверсі, до другого, був просто спресований бетон. Бабуся перебувала в вітальні, звідки був вид на Дніпро. Туди влетіла ракета", - каже Журавський.

Про Олену Михайлівну він згадує так: "Вона 27 років пропрацювала викладачем в дитячому садку. Була дуже витонченою, сором’язливою жінкою. Красиво одягалась, соромилась різких висловів, ніколи не приймала такого, коли хтось говорив погані слова, мати. Ніколи нікому не бажала зла, ходила в церкву". Та резюмує, що всі фото, на яких зображена жінка, були знищені російською ракетою. "Залишились тільки ті, що були в телефоні…"

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...