За безпрецедентну кібератаку московських спецслужб: Німеччина відкликала посла з РФ

Посол Александер Граф Ламбсдорф покинув Москву

Німеччина відкликала свого посла з Росії для консультацій після того, як Берлін звинуватив Москву в кібератаках на оборонні та аерокосмічні компанії та партію влади. Про це заявив речник міністерства закордонних справ ФРН, повідомляє Reutersу понеділок, 6 травня.

"Міністр закордонних справ відкликала посла Графа Ламбсдорфа в Берлін для консультацій", – сказав речник.

За його словами, посол Александер Граф Ламбсдорф залишатиметься в Берліні протягом тижня, а потім повернеться до Москви.

Таке рішення було прийняте після того, як Берлін звинуватив у кібератаках групу хакерів APT28, яка пов'язана з російською військовою розвідкою.

Звинувачення Берліна пролунали на тлі підвищеної тривоги в Європі через російських хакерів і шпигунів, які активізувались після повномасштабного вторгнення Росії в Україну та напередодні виборів до Європарламенту.

У Берліні заявили, що атаки, які почалися два роки тому, були спрямовані проти керівної Соціал-демократичної партії Німеччини, а також компаній у логістиці, обороні, аерокосмічному та ІТ-секторах.

За даними влади Німеччини, група APT28, також відома як FancyBear, скористалася уразливістю в MicrosoftOutlook, щоб зламати облікові записи електронної пошти.

Путін припустився великої помилки: Жирнов пояснив, що не так пішло в Китаї

неділя, 19 травень 2024, 10:50

Глава РФ Володимир Путін відвідав Китай, де зустрівся із президентом країни Сі Цзіньпіном. Він не скупився на компліменти, сказав, що вчить китайську мову, почувається, ніби вдома, а потім взагалі назвав росіян та китайців братами. . Росія зараз склад...

"Вони це знають": Екскомандир роти "Айдару" пояснив, чому атака армії РФ на Харківщині не була розвідкою боєм

неділя, 19 травень 2024, 10:42

Штурми росіян півночі Харківської області не є розвідкою боєм, це повноцінний наступ. Однак в окупантів завдання максимум - не захоплення Харкова, а вихід на позиції, які б дозволяли артилерії ЗС РФ працювати по облцентру. Такою думкою поділився в ефір...