"За будь-які дії підлеглих несе відповідальність командир": Командувач Нацгвардії подав у відставку через розстріл у Дніпрі

Командувач Національної гвардії України Микола Балан подав у відставку через розстріл військових у Дніпрі. Він також усунув командування полку, у якому стався трагічний інцидент. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на його заяву на брифінгу в Дніпрі.

"З урахуванням того, що за будь-які дії несе відповідальність командир або командувач, сьогодні вранці я висловив бажання і написав рапорт міністру внутрішніх справ та клопотання перед президентом України про відставку та звільнення з посади командувача Нацгвардії", - заявив Балан.

Він також уточнив, що відсторонив від виконання обов'язків командування полку, в якому служили нацгвардійці, що були задіяні в охороні "Південмашу", щоб вони не могли впливати на розслідування.

Зазначимо, сьогодні вночі на території заводу "Південмаш" у Дніпрі нацгвардієць Артемій Рябчук розстріляв своїх товаришів по службі, які були в караулі. В результаті загинули п'ятеро осіб, ще п'ятеро отримали поранення. Після нападу озброєний солдат втік.

У місті оголосили план "Перехоплення", Рябчука затримали у селі Підгородне після того, як він попросив перехожу викликати поліцію та сам здався правоохоронцям. Рябчуку висунули підозру за фактом умисного вбивства, дезертирства та викрадення зброї та боєприпасів.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...