За будь-якої загрози тікають: Полонений строковик з Курщини розповів про "героїзм" кадирівців

Російський строковик Євген Ковилкін 2001 р.н., який проходив службу в 488 полку, – один із тих численних військових РФ у Курській області, хто добровільно здався в полон ЗСУ, передають Патріоти України.

"Я – строковик. Стояв на опорнику біля селища Свердліково. На сусідньому опорнику стояв "Ахмат". При нашому оточенні вони втекли, бо, як кажуть хлопці, Кадиров сказав чеченцям не здаватися (в полон). Тому у разі будь-якої загрози вони тікають. Тому через це взяли в полон нас", – заявив російський строковик Ковилкін.

Те ж саме розповідає український військовий, що веде Телеграм-канал "Думки Фронтовика". "Полонений кадирівець сказав, що політика його командування: "Не навʼязувати важкі бої і берегти особовий склад, в будь-яких важких контактах відходити, бо за цю територію мають гинути росіяни", – йдеться в повідомленні.

"Самі російські строковики повідомляли, що були дуже раді, коли кадирівці втекли від наступу ЗСУ в Курській області на кілька кілометрів від лінії бойових дій. Ахматівці всіляко принижували російських строковиків, і це тривало вже більше 3-х місяців, як тільки кадировців на початку травня перекинули на Курський напрямок. Тепер строковики радісно здаються в полон і вважають ЗСУ визволителями", – пише InformNapalm.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...