"За что боролись, на то и напоролись": Дружина заарештованого в "ДНР" антиукраїнського блогера створює об'єднання сімей "політв'язнів"

Навряд чи Олександр Болотін колись замислювався над тим, що сам може стати жертвою "русского мира".
Олександр Болотін підтримував створення "ДНР". Фото: соцмережі.

Дружина заарештованого Олександра Болотіна Надія вирішила об'єднати в окупованому Донецьку сім'ї "політичних в'язнів" формування "ДНР", передають Патріоти України.

З її слів, за час арешту чоловіка вона познайомилася з багатьма жінками, які також добиваються звільнення своїх рідних і близьких. Багато з тих, хто зараз перебуває в катівнях СІЗО терористів, кілька років тому підтримав "російську весну" на Донбасі, є і колишні найманці. "Начебто з різних причин, але по суті причина у всіх одна - політична стаття. У когось колишній ополченець, у когось їздив, заробляв і, мабуть, вирішили тепер заробити на ньому, комусь знадобилася хороша посада, а є такі, що з обміну до нас прямо в СІЗО попали", - цитує Болотіна Telegram-канал "Донецький Абориген".

Болотіна впевнена, що звернення в МЗС РФ, представництва якого за останні шість років не з'явилося в Донецьку, допоможе врятувати заарештованих: "Ми повинні об'єднатися для звернень в МЗС РФ (ми росіяни, а як кажуть, росіяни своїх не кидають!), для звернень в різні ЗМІ (нас повинні почути, інакше не може бути), для звернень до правозахисних організацій, не можна весь час боятися і мовчати. З нашої мовчазної згоди калічать наших чоловіків, калічать наші сім'ї!".

При цьому вона не врахувала, що жодна держава в світі, в тому числі і Росія, не вважають ОРДЛО державами. Більш того, ні в Донецьку, ні в Луганську з 2014 року, коли її чоловік став на бік перебіжчиків і зрадників, не діють закони. Тепер сім'я Болотіної переживає все те, до чого так прагнули шість років тому. Telegram-канал "Донецький абориген" зазначив, що сотні людей роками перебувають в СІЗО "ДНР": "Кругова корупція і відсутність законності робить людей беззахисними перед чиновниками, які прирівняли себе до держави".

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...