За даними Пентагону, Patriot збив російський військовий літак, котрий збирався завдати удару по Україні, - CNN

Українські сили протиповітряної оборони збили російський літак за допомогою ЗРК Patriot. Про це у четвер, 18 травня, повідомляє CNN із посиланням на неназваних представників Пентагону та співробітників Конгресу США.

Зазначається, що подія сталася протягом останніх тижнів, однак інші деталі не повідомляються.

За даними видання українській ППО за допомогою Patriot вдалося збити ворожий бомбардувальник. Інші системи ППО не мають для цього достатньої дальності ураження.

CNN підкреслює, що російський літак, на який націлився Patriot, збирався запустити ракети по українських цілях.

Нагадаємо, 13 травня, в Росії розбилися два вертольоти Мі-8, винищувачі Су-34 та Су-35. Висловлювалися припущення, що їх уразили ракети ППО.

Довершити розпочате: БПЛА вночі атакували НПЗ у Калузі Росії. Гарно горить (відео)

п’ятниця, 10 травень 2024, 7:30

Невідомі безпілотники атакували НПЗ Перший завод у Калузькій області, Росія. Про це в п'ятницю, 10 травня, пишуть у соцмережах. На місці виникла пожежа. Звуки вибухів у Дзержинському районі очевидці почули приблизно о першій ночі. Незадовго до цього, з...

Названо найбагатшу фракцію українського парламенту

п’ятниця, 10 травень 2024, 7:22

Сукупний дохід чинних народних депутатів, декларації яких є у відкритому доступі за 2022-2023 рр., склав більше 7 млрд грн. Аналітики R&D центру YouControl проаналізували декларації народних обранців щодо розміру доходу та заробітної плати за останні д...