За день до масованого ракетного удару РФ атакувала Україну безпілотниками: У Повітряних силах ЗСУ пояснили чому

Росія намагається розвідати позиції української протиповітряної оборони, зокрема використовуючи безпілотні літальні апарати. Про це речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат повідомив в ефірі національного телемарафону, трансляцію веде, зокрема, канал "Рада", передають Патріоти України.

Ведучі зауважили, що за день до масованого ракетного удару, 15 грудня, РФ атакувала Україну дронами Shahed-136 і припустили, що так РФ "промацує" українську ППО.

"Вчора Shahed не було, ви правильно кажете, що напередодні Shahed летіли, всі були знищені. [Це роблять] не так, щоб промацати... Це теж, зрозуміло, для цього й робиться, щоб з'ясувати, де саме були збиті ті Shahed, де саме дістала їх протиповітряна оборона, тому що збивають Shahed вночі і передусім це зенітні ракетні комплекси, які розташовані в певних місцях, на певних позиціях, зрозуміло, що вони визначають їхнє місце розташування і роблять потім корективи для своїх уже ракетних атак. Але зазвичай вони в один день застосовують усе наявне озброєння – різні ракети, різних типів наземного, морського, повітряного базування. Крім Shahed", – відповів Ігнат.

"Ситуація на межі": Буданов дав оцінку загростренню обстановки на Харківщині

вівторок, 14 травень 2024, 10:23

Наразі на фронті ситуація наближається до критичної. Українські сили зможуть укріпити свої позиції та стабілізувати фронт протягом наступних кількох днів. Про це заявив голова ГУР МО Кирило Буданов. "Ситуація на межі. Щогодини вона наближається до крит...

Свої люди? Заступник Резнікова, який погодив купівлю “яєць по 17”, отримав посаду в МЗС

вівторок, 14 травень 2024, 9:57

Колишнього заступника міністра оборони з питань фінансів та внутрішнього аудиту Ростислава Замлинського призначили послом з особливих доручень Міністерства закордонних справ., пише Центр протидії корупції. Деталі: В Центрі проаналізували декларації пос...