За держзраду та розпалювання ворожнечі: СБУ затримала "експерта" з каналів Медведчука (фото, відео)

Киянин брав участь у прямих ефірах ток-шоу на пропагандистських телеканалах РФ і заблокованих каналах Віктора Медведчука

Служба безпеки України (СБУ) затримала військово-політичного "експерта" Юрія Дудкіна, йому повідомили про підозру в держзраді та підривній діяльності в інтересах спецслужб Росії, інформують Патріоти України.

Киянин брав участь у прямих ефірах ток-шоу на пропагандистських телеканалах РФ і заблокованих каналах Віктора Медведчука, повідомили в пресслужбі СБУ. Своїми словами він сприяв розпалюванню міжнаціональної ворожнечі, за що регулярно отримував гроші від кураторів.

Окрім цього, Дудкін створив мережу груп у соціальних мережах, YouTube-каналів і блогерів, яку фінансували з РФ. На цих ресурсах "експерт" на замовлення публікував контент від координаторів із російського "Первого канала" й агентства "News Front".

СБУ опублікувала перехоплення розмов Дудкіна з кураторами, а також фото листування, які підтверджують, що за свою діяльність він отримував грошову винагороду.

Дудкін виступав у прямих ефірах.

За даними слідства, своїми діями Юрій Дудкін завдавав шкоди територіальній цілісності, обороноздатності держави і брав участь у проведенні підривної діяльності проти України з боку РФ.

Чоловікові повідомлено про підозру за двома статтями КК України: ст. 11 – державна зрада і ст. 116 – порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...